نورمحمد تربتی نژاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه استان گرگان یکی از استانهای مشکلدار در حوزه اشتغال و بیکاری محسوب میشود، گفت: اقتصاد این استان براساس کشاورزی شکل گرفته است و کشاورزی در مقایسه با صنعت نمیتواند شغل زیادی ایجاد کند.
بیتوجهی به طرحهای گردشگری نرخ بیکاری را افزایش میدهد
وی با بیان اینکه اشتغال در سایه صنعت مخصوصاً صنایع وابسته به کشاورزی، افزایش پیدا میکند، تصریح کرد: رونقبخشی به صنایع گردشگری و صنایع وابسته به کشاورزی بسیاری از مشکلات بیکاری را کاهش میدهد. از طرفی بیتوجهی به توسعه و تقویت طرحهای گردشگری و صنایع، باعث افزایش نرخ بیکاری میشود.
دولت قبل توسعه صنعت استان گلستان را به بهانه حفظ مناطق کشاورزی محدود کرد
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی، افزود: دولت گذشته به بهانه اینکه استان گلستان منطقهای کشاورزی است، راهاندازی صنایع را در این استان محدود کرد، اما این نگاه در سالهای اخیر تا حد زیادی تغییر پیدا کرده است. استان گلستان با استان مازندران و گیلان به لحاظ کیفیت مراتع و اراضی تفاوتهایی دارد چرا که بخش شمالی این شهر که تقریبا دو سوم مساحت کل استان را تشکیل میدهد، لم یزرع بوده و تنها برای صنایع مفید است. اما مراتع استان مازندران و گیلان عرصههای درجه یک کشاورزی بوده و اگر بیش از حد، از این عرصهها برای کارخانجات استفاده کنیم ممکن است کشاورزی کشور به خطر بیافتد.
زمینهای شمال استان گلستان مناسب کشاورزی نیست/ بسترهای صنعتی شدن گلستان فراهم است
تربتینژاد با بیان اینکه شمال استان گلستان زمینهای لم یزرع، بی آب و علف و شوری وجود دارد که تنها مناسب صنایع است، گفت: این استان در مجاورت دریای خزر بوده و به همین دلیل مشکلی برای تامین آب نداشته و صنایع به راحتی میتوانند رونق پیدا کنند.حتی اگر ما به آب شیرین هم نیاز داشته باشیم، با هزینه کمتری میتوانیم این آب را شیرین کنیم، از طرفی برخی از صنایع هم الزاماً نیاز به آب شیرین نداشته و با همان آب شور هم پیش میرود.
تربتینژاد با تاکید بر اینکه استان گلستان در مقایسه با شهرهای مرکزی محل مناسبتری برای توسعه صنایع است،خاطرنشان کرد: مجاورت با کشورهای آسیای میانه و وجود راه آهن سراسری مرز اینچه برون، امکان توسعه صادرات و ارتباط با کشورهای آسیای میانه، چین و هند را تسهیل میکند. بنابراین استان گلستان میتواند به لحاظ توسعه صادرات، بازرگانی، صنعت و تولیدات کشاورزی و صنایع وابسته به کشاورزی و آبی، یک برند و نقطه امیدی برای توسعه ملی باشد./
پایان پیام